MICRODERMABRASION

Beskrivning av tjänst

Microdermabrasion behandlingar är icke-kirurgiska sätt att fräscha upp och föryngra huden i ansiktet. De är en mindre aggressiv strategi än dermabrasion. Microdermabrasion behandlingar använder sig av ett minimalt slipande instrument för att försiktigt slipa huden och ta bort det tjockare ojämna yttre skiktet.

Denna typ av hudföryngring används för att behandla lätt ärrbildning, missfärgningar och solskador och det finns även microdermabrasion för hudbristningar.

Microdermabrasion kan:

  • Eliminera åldersfläckar och svarta pormaskar.
  • Eliminera pigmentfläckar, t.ex. melasma och åldersfläckar.
  • Exfoliera huden, vilket resulterar i ett fräscht utseende.
  • Minska synligenheten av hudbristningar.
  • Minska fina linjer och rynkor.
  • Minska eller eliminera förstorade porer.
  • Behandla acne och acneärr

Föreställ dig ett mycket fint sandpapper och du får en bild av hur microdermabrasion fungerar. Det använder mikropartiklar, eller en diamantbestyckad stav för att försiktigt slipa av det översta lagret (överhuden) i huden och stimulera ny hudtillväxt.

Tekniken bidrar också till att göra ditt kollagen tjockare, vilket resulterar i en yngre hy. Kollagen är ett protein i huden som du har rikligt av när du är ett barn och gör huden spänstig och slät. Kollagenproduktionen minskar när vi åldras, vilket resulterar i slappare, ojämn hud.

Du kommer nästan inte uppleva något obehag alls av en microdermabrasion, vilket betyder att du inte behöver lokalbedövning. Du kommer inte heller behöva någon återhämtningstid utan du kan fortsätta din dag som vanligt efter behandlingen.

Vad händer under en microdermabrasion behandling?

Det finns två typer av microdermabrasion behandlingar. En metod innebär att man använder en handhållen apparat som ”blåser” små kristaller över huden. En liten ”dammsugare” är ansluten till apparaten som samtidigt suger tillbaka exfolieringskristallerna in i maskinen, tillsammans med den döda avlägsnade huden.

Den nyare metoden använder en ”stav” med diamanter längst ut som försiktigt flyttas över din hud för att exfoliera den.

Varje behandling varar ungefär en halvtimme. Du kan känna ett milt skavande eftersom proceduren tar bort ytliga hudceller. Dessutom kommer du att märka av en vibrerande känsla som liknar en massage. Det finns också en sugmekanism som lyfter av den döda huden.

Efteråt kan läkaren rekommendera en extra fuktighetskräm eller ansiktsbehandlingsprodukt för att förbättra och göra att resultatet håller längre. Men det blir ingen återhämtningstid för dig.

Risker och återhämtning

Ibland kan obehag upplevs som en del av microdermabrasion behandlingen men den är oftast kortlivad. Exempel är rodnad och svullnad  som bör avta inom några timmar. Efteråt kan du förvänta dig att huden flagnar och är torr i flera dagar. Ytterligare risker inkluderar följande:

  • Blåmärken som kan uppstå från suget, som kan pågå i flera dagar.
  • Din hud blir mer känslig för solexponering. Var noga med att använda solskyddsmedel, särskilt omedelbart efter en microdermabrasionbehandling.

På lång sikt

Ditt polerade nya utseende bör vara långvarigt, beroende på svårighetsgraden av dina hudskador och antalet behandlingar som du får. Många människor gör först två microdermabrasion behandlingar per månad och sedan en per månad som en del av en underhållsplan.

Microdermabrasion / Diamantslipning

Hur går behandlingen till ?
Steg 1: Rengöring
Steg 2: Hudanalys
Metoden är smärtfri och rodnad kan uppstå efter behandlingen, men försvinner inom kort. Blåmärken kan också förekomma. Detta orsakas av insugningsprocessen under behandlingen av vacuumet. Huden blir torrare än normalt , så använd alltid fuktkräm efter en behandling.
Du kan omedelbart återuppta dina dagliga aktiviteter.
Du kan förvänta dig att se märkbara resultat direkt efter ingreppet. Antalet microdermabrasion sessioner som behövs beror på svårighetsgraden av dina hud problem samt dina förväntningar.

Steg 3: Slipning och vakumsug
Steg 4: Terapeutisk Mask
Steg 5: Avslutande produkter
Steg 6: Produkt rekommendationer

Microdermabrasion / Diamantslip inklusive Enzym Peel

Hur går behandlingen till ?
Steg 1: Rengöring
Steg 2: Hudanalys
Metoden är smärtfri och rodnad kan uppstå efter behandlingen, men försvinner inom kort. Blåmärken kan också förekomma. Detta orsakas av insugningsprocessen under behandlingen av vacuumet. Huden blir torrare än normalt , så använd alltid fuktkräm efter en behandling.
Du kan omedelbart återuppta dina dagliga aktiviteter.
Du kan förvänta dig att se märkbara resultat direkt efter ingreppet. Antalet microdermabrasion sessioner som behövs beror på svårighetsgraden av dina hud problem samt dina förväntningar.

Steg 3: Slipning och vakumsug
Steg 4: Enzym Peel
Steg 5: Terapeutisk mask
Steg 6: Avslutande produkter.

Produkt rekommendationer

Microdermabrasion Del av kropp

Funkar bra på celluliter, bristningar, lår bak, framsida, insida samt utsida och rumpa.

Diamantslipning är ett perfekt sätt att reducera rynkor, missfärgningar, ärr och bristningar. Den gamla huden ersätts med ny och du känner dig flera år yngre nästan direkt.

Resultat
Diamantslipning av hud går även under namnet diamond microdermabrasion och är en form av peeling av hudens hornlager. Diamantslipning ger lyster, jämn och fin hudstruktur och ett piggare intryck. Missfärgningar, ärr och bristningar reduceras. Cirkulationen ökar och rynkor jämnas ut!

Diamantslipning är även ett perfekt alternativ för dig som har djupa linjer, rynkor och ärr. Efter diamantslipningen penetrerar dina hudvårdsprodukter djupare än vanligt och du får en bättre effekt av dessa.

Teknik
Diamantslipning utförs med ett instrument där toppen är klätt med fasta diamanter. Hudytan slipas skonsamt och skadade och döda hudceller tas bort. Den smarta tekniken under diamantslipningen gör även att blodcirkulationen stimuleras av det lätta vakuumsuget eftersom det suger upp de döda hudcellerna och ökar produktionen av kollagen och elastin. Den gamla och torra huden ersätts alltså med ny fräsch hud.

Stäng meny

[contact-form-7 id=”298″ title=”Contact form”]