Seriösa behandlare

Seriösa behandlare

Vi har pratat mycket om behandlare och jag ser på sociala medier hur fler och fler berättar hur viktigt det är. Och jag kan inte nog understryka vikten av att ALLTID kolla upp din behandlare så att de är gediget utbildade i det de gör och att du är försäkrad, i form av en behandlingsskadeförsäkring, medan du är på behandling OM något någon gång skulle gå fel.

Ex. på behandlare och vad du som kund bör titta efter.
Massör, bör ha ett certifikat och inte bara ett diplom. De ska vara medlemmar i t.ex kroppsterapeuternas yrkesförbund eller BMM, Branschorganisationen Medicinsk Massageterapi.
Hudterapeut bör ha ett certifikat från SHR, Sveriges Hudterapeuters Riksorganisation eller CIDESCO.
Injektionsbehandlare bör vara medlemmar i Estetiska injektionsrådet.
För botox behandlare MÅSTE de vara utbildad vårdpersonal så som Tandläkare, Läkare eller Sjuksköterska.

Skillnaden mellan Certifikat och Diplom är att för att bli certifierad måste man bevisa sina kunskaper för en rikstäckande organisation som säkerställer att behandlaren kan det de utger sig för att kunna. Diplom är en intetsägande bit papper som vem som helst kan få eller tillverka själv.

I Sverige har vi ingen lag som direkt kontrollerar vem som får göra vad så länge det inte handlar om läkemedel, ex Botox.
Fillers räknas inte som ett läkemedel och får därför administreras av vem som helst. Därför är det av yttersta vikt att undersöka din behandlare innan du bokar tid. Vi har massor av riktigt duktiga behandlare i Sverige så att hitta en bra ska inte vara något problem 😀

Här följer några nyttiga länkar Ni kan läsa.

https://estetiskainjektionsradet.se/
https://www.shr.nu/
https://www.kroppsterapeuterna.se/

Men väljer Ni att gå till en Läkare, Tandläkare eller Sjuksköterska kan Ni vara säkra på att de kan behandla Er på bästa sätt!

Lämna ett svar

Stäng meny

[contact-form-7 id=”298″ title=”Contact form”]